FAQ

Geef hier op onze website uw postcode of gemeente in en vind een verkooppunt in uw buurt. Klik op het pictogram op onze kaart en u ziet meteen het adres van de winkel.

Bij sommige van onze verkooppunten kunt u de producten online bestellen en/of kunt u vragen om ze thuis te laten leveren. Surf naar hun website, of vraag naar de mogelijkheden bij het verkooppunt.

De wettelijke EPB (energieprestatieregelgeving) slaat u en ons om de oren met technische isolatietermen. Ziet u nog het bos door de bomen? Wij helpen u alvast op weg. • Lambda (λ)-waarde: geeft aan hoeveel warmte een materiaal geleidt. Hoe lager, hoe beter het isolatiemateriaal. • Rd-waarde: De weerstand die een isolatiemateriaal biedt tegen warmtedoorgang. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter het isoleert. • U-waarde: de isolatiewaarde van een deel van een gebouw, zoals een dak of muur. Een lage U-waarde betekent weinig warmteverlies. • K-waarde: het isolatiepeil van een gebouw. Hoe lager, hoe beter het gebouw geïsoleerd is. • E-peil: toont de energieprestatie van een woning. Hoe lager dit peil, hoe energiezuiniger de woning.

Premies 2017 in Vlaanderen bij renovatie

Dakisolatie: Combodeco®, Comboprime®, Fitforall, Combobase®
De 4 doe-het-zelf isolatieoplossingen van Recticel Insulation hebben een uiterst hoge isolatiewaarde
(λd = 0,022 W/mK), waardoor u al met een geringe dikte voldoet om een premie te ontvangen:
- RD-waarde minstens 4,5 m²K/W € 3/m² vanaf 100 mm

Surf naar www.energiesparen.be voor de meest recente info.

Surf naar energie.wallonie.be voor de meest recente info over mogelijke isolatiepremies in Wallonië en de voorwaarden.

In Brussel zijn er geen premies als u de isolatie zelf plaatst. Toch spaart u nog altijd een mooi budget uit als u zelf de isolatie plaatst.

Recticel insulation is de enige fabrikant van PIR-isolatieplaten met het onafhankelijke Keymark kwaliteitslabel voor haar producten. Kwaliteit is voor ons van groot belang. Daarom stellen we ons niet tevreden met alleen het Europese CE- conformiteitslabel. We laten ons hele gamma jaarlijks – en geheel vrijwillig – door de uiterst strenge en onafhankelijke experts screenen. Zo worden we continu doorgelicht en moeten we aantonen dat we steeds kwaliteit afleveren.

Vraag een concrete prijsofferte aan bij één van de aangegeven verkooppunten, of informeer u meteen online via één van hun webshops. U vindt onze verkooppunten op onze website.

Ja, dat kan perfect voor een traditionele zolder. Uiteraard moet het dak wel beschikken over een onderdak. Het bestaande dampscherm dient dan wel eerst verwijderd te worden van de minerale wol.

U kunt de montage-instructies downloaden op onze website. Bovendien vindt u deze handige en gedetailleerde instructies ook in elke productverpakking.

Combodeco Home isolatie heeft geen nabewerking nodig. De isolatieplaat is al voorzien van een MDF plaat met decoratieve folie Elke m² die u isoleert, is meteen ook afgewerkt. Handig toch! Wenst u toch een ander kleurtje? Dan kunt u de platen schilderen.

Ja, u heeft altijd een onderdak nodig, om de waterdichtheid van uw dak te garanderen. Dit wil zeggen dat u de pannen van langs binnenuit niet mag zien.

Recticel Insulation zorgt voor een totaaloplossing. Vraag naar de volgende accessoires in uw verkooppunt, zodat u direct kunt starten en niet nodeloos terug naar de winkel moet: PU schuim en schroeven

Voor een traditionele zolder volstaat het de naden af te werken en alle openingen op te spuiten met PU schuim.

Er is al een dampremmende laag aanwezig tussen de PIR plaat en de MDF plaat.

Neen. Bij een plat dak is het altijd aangeraden om te kiezen voor dakisolatie aan de buitenzijde. Wanneer je een plat dak langs de binnenzijde zou isoleren, word je al snel met vochtproblemen geconfronteerd. Bij een plat dak zit er namelijk een dampwerende laag langs de buitenzijde en als je dit ook aan de binnenzijde aanbrengt, hou je daartussen een ruimte over waar vocht en condens rustig kunnen tieren.

Hiervoor kunnen wij  Comboprime Home isolatie met groene gisplaat adviseren.

Een lattenwerk is aangewezen wanneer de ondergrond oneffen is.